Papierrecycling Utrecht verhuist misschien naar Strijkviertel

Foto: Papierrecycling Utrecht

Papierrecycling Utrecht krijgt mogelijk een plek op Strijkviertel. Daar komt een nieuw circulair bedrijventerrein. Het bedrijf moet verhuizen uit Papendorp waar ook de Utrechtse Bazaar plaats maakt voor woningbouw.

In eerste instantie was het de bedoeling dat het bedrijf zou verhuizen naar Lage Weide. Maar vanwege het bestemmingsplan kan dat niet doorgaan. Ook op Strijkviertel is eigenlijk geen plek voor PRU, omdat het bedrijf niet voldoet aan de strenge milieueisen die op het nieuwe terrein zullen gelden.
Echter wil de gemeenteraad nog eens naar de situatie kijken, nu er over gesproken wordt dat bij nieuwbouw PRU wel aan de milieueisen kan voldoen. Ook speelt de overweging mee dat er duizenden vrachtwagenritten gemaakt moeten worden als oud Utrechts papier naar een locatie buiten de stad vervoerd moet worden.

Het recyclingbedrijf scheidt karton en papier uit Utrecht en omgeving. Elders wordt er nieuw papier van maakt.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen