Vuur, lampionnen en een parade; het is bijna Sint Maarten

Foto: Robert Oosterbroek

Het Sint Maartenvuur is al op 4 november op het Berlijnplein. Van 17:00 – 20:00 uur kan je komen kijken naar het vuur en naar de lichtsculpturen die gemaakt zijn voor de Parade van 11 november.

Geniet van optredens, verschillende acts, een hapje en een drankje met als afsluiting van de avond een spectaculair vuur. Gedurende de avond zal er ook horeca aanwezig zijn. Een bar voor van Jovius met diverse dranken zowel warm als koud. Driessen smaak vermaak en Chez Papa verzorgen de culinaire kant met diverse winterse lekkernijen.

Het programma in het kort:

Om 17:00 start er een mini Parade met een aantal deelnemers + sculpturen uit de wijken richting het Berlijnplein. Dan zal de avond worden geopend door de gastvrouw van de avond en volgen er verschillende optredens: acts van onder andere Djembé groep van de Voorkamer; Isokan Group, Vocal Arts Academy, Maha Masti Dance, Steven Kemperman, Natya Sudha en UC Crew.

De Vuurrede wordt voorgedragen door Abdulaal Hussein en daarna ontsteken we het Vuur van Sint Maarten. DJ Rosco sluit de avond af en om 20:00 is het feest afgelopen.

De Vuren van Sint Maarten zijn de opwarmer voor de grote Sint Maarten Parade op vrijdagavond 11 november. Start om klokslag 18.00 uur vanaf het Spoorwegmuseum, over de Maliesingel en de Catharijnesingel. Info op sintmaartenparade.nl.

Als je graag meeloopt met de Parade kan je een lampion bouwen tijdens de gratis workshops. Dit kan op 26 oktober tussen 15.30 en 17.30 uur in Bibliotheek Vleuterweide, voor kinderen vanaf 5 jaar. Of op 9 november tussen 14.30 en 17.30 uur in Bouwspeeltuin VOORN, vanaf 8 jaar.

 

Reacties

Cookieinstellingen