Oekraïns jeugdkoor treedt op in Mariakerk De Meern

Foto: Jeugdkoor Dzvinochok

Een gemengd jeugdkoor uit Oekraïne geeft een benefietconcert in de Mariakerk in De Meern en daarna in Stadsklooster Utrecht aan de Kanaalstraat in Utrecht.

Het koor trad voor het eerst in 1993 in Nederland op en is vaak naar Nederland gekomen voor concerten. De leden reizen ook naar andere landen; in Wenen traden ze op in het voorprogramma van de Rolling Stones. De koorleden van jeugdkoor zijn tussen de 12 en 18 jaar. Het koor Dzvinochok is van oorsprong een jongenskoor, maar is momenteel aangevuld met het meisjeskoor Vognyk omdat een deel van de jongens in het vaderland aan het vechten is. De koorleden verblijven tijdens hun optredens in gastgezinnen.

Mariakerk, 31 oktober 19.30

Stadsklooster, 2 november 20.00

Entree gratis, reserveren niet nodig. Beperkt aantal plekken.

Reacties

Cookieinstellingen