Weer een explosie aan de Tweede Westerparklaan

Foto: pixa

Zondagochtend 16 oktober vond er bij een woning aan de Tweede Westerparklaan opnieuw een explosie plaats. Niemand raakte dit keer gewond, maar een 16-jarige verdachte kon op heterdaad worden aangehouden. De ramen op de begane grond zijn gesprongen

Tien dagen geleden vond er ook al een explosie plaats bij dezelfde woning. Toen raakte een 17-jarige jongen gewond die daarna aangehouden werd door de politie als verdachte.

Omstreeks 02:15 uur zag een getuige dat een man iets bij de woning legde, waarna kort daarop een explosie plaatsvond. Hierna rende de verdachte hard weg. De getuige achtervolgde de man en belde direct via 112 de meldkamer van de politie. Diverse politie-eenheden kwamen direct in actie en die inzet resulteerde al snel in de aanhouding van de verdachte. Het bleek een 16-jarige jongen uit Amsterdam te zijn. Hij werd ingesloten voor nader verhoor.

De politie gaat dan ook uit van opzet en is een groot onderzoek gestart. Nader onderzoek door onder andere de Forensische Opsporing moet helderheid geven in de aard van het explosief. De politie gaat daarnaast een buurtonderzoek doen. Bij het explosief raakte alleen de betreffende woning beschadigd. Omliggende percelen raakten niet beschadigd. De poliie sluit niet uit dat het incident van vannacht een directe relatie heeft met het incident van donderdag 6 oktober. De bewoner van het betreffende pand, verblijft sinds het eerste incident op een ander adres. De woning wordt momenteel dan ook niet bewoond.

Sluiting woning

In afwachting van het onderzoek is de woning per direct gesloten op last van burgemeester Sharon Dijksma voor de duur van een maand. Het sluiten van de woning is onderdeel van een breder pakket aan zichtbare en onzichtbare maatregelen.

Reacties

Cookieinstellingen