Makelaars spreken van kentering woningmarkt. Energiezuinige huizen Leidsche Rijn blijven in trek

Foto: Pixabay

Makelaars spreken van kentering woningmarkt, want de verkoopprijs van woningen is de afgelopen maanden flink omlaag gegaan ten opzichte van het vorige kwartaal. In de regio Utrecht is sprake van een daling van ruim 6 procent.

De prijs van verkochte woningen ging in het derde kwartaal landelijk met 5,8 procent omlaag in vergelijking met een kwartaal eerder. Het is de grootste prijsdaling in een kwartaal ooit gemeten. Volgens makelaarsvereniging NVM komt dat door de gestegen hypotheekrente, de energiekosten en de inflatie.

Marcel Arendsen van makelaardij Brecheisen zegt tegen RTV Utrecht dat vooral in het centrum van Utrecht en de duurdere wijken in de stad de prijzen dalen. Over Leidsche Rijn zegt Arendsen dat de nul-op-de-meter-woningen in de wijk geliefd zijn omdat kopers minder bereid zouden zijn om te investeren in energiebesparende maatregelen.

 

Cookieinstellingen