Emilie van der Steeg (12 jaar) uit De Meern is Nederlands Kampioen Stoepranden

Foto: Jantje Beton

Na een zinderende finale mag Emilie van der Steeg (12 jaar) uit De Meern zich Nederlands Kampioen Stoepranden noemen in de categorie 11 t/m 14 jaar.

De finale vond op zondag 18 september plaats in het Openluchtmuseum in Arnhem en werd georganiseerd door Jantje Beton.
De afgelopen maanden hebben maar liefst 15.000 kinderen door heel Nederland via kwalificaties gestreden om een plek in de finale. Voor de finaledag zelf hadden 200 kinderen zich geplaatst om te strijden om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Stoepranden 2022’, een titel waar sinds 2017 om gestreden wordt. De kinderen kwamen uit in 2 categorieën: 6 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar.

Bij het stoepranden kun je punten verdienen door de ‘stoeprand’ van de ander te raken. De bal moet daarbij terugkomen naar de eigen speelhelft van de gooier. Vang je daarbij je eigen bal, dan levert dat een extra punt en dus 2 punten op. Degene die het eerst 15 punten heeft, met daarbij 2 punten verschil, wint de wedstrijd. De wedstrijden duren maximaal 8 minuten. Na 2 regenachtige voorrondes begon vanaf de achtste finales de knock-out fase. Na een spannende halve finale, waarin Emilie zich na een 6-0 achterstand terugknokte naar de overwinning, was ook de finale zinderend en ging lange tijd gelijk op.

De uiteindelijke 16-14 einduitslag toverde een glimlach op het gezicht van Emilie. “Ik had het niet verwacht, maar ik vind het super leuk dat ik Nederlands kampioen ben geworden. Wat ik ook leuk vind is dat ik vriendinnen heb gemaakt met het meisje waarvan ik in de finale heb gewonnen. Na afloop hebben we ook telefoonnummers uitgewisseld.”

Het NK werd voor de zesde keer georganiseerd door Jantje Beton. Doel van het NK is om spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland te stimuleren. Organisaties die zich inzetten om kinderen in beweging te krijgen en samen te laten spelen, kunnen zich aanmelden voor het NK Stoepranden. Een organisatie komt daarmee uit voor een plaats en organiseert daar ook stoeprandactiviteiten voor kinderen.

Reacties

Cookieinstellingen