Vier 8 oktober het Boomspiegelfeest

Foto: Guerilla Gardening

In aanloop naar het Boomspiegelfeest op zaterdag 8 oktober nodigt Utrecht Natuurlijk inwoners uit om tussen 5 september en 5 oktober een boomspiegel – de kale ruimte rondom een boom – te adopteren. Bewoners nemen dan zelf, of met hun buren, het beheer van deze plek over. Hoe meer boomspiegeltuinen er worden aangelegd, hoe meer kleine bloemenoases er in de stad ontstaan die samen zorgen voor vrolijke, biodiverse en levendige wijken.

Gratis plantjes bij adoptie van een boomspiegel

Veel boomspiegels zijn nog kaal. Daardoor vormen ze snel een plek waar fietsen worden gestald en vuilniszakken worden neergezet. Deze stukjes kale grond bieden een mooie kans om in de hele gemeente meer bloemen en planten te laten groeien en bloeien. Want, groene boomspiegels zijn niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar ook voor het burencontact en voor gezonde, klimaatbestendige wijken.

Als onderdeel van de campagne, die dit jaar voor de derde keer in Utrecht wordt georganiseerd, mag iedere Utrechter die tussen 5 september en 5 oktober via www.zetutrechtinbloei.nl een boomspiegel adopteert óp 8 oktober gratis plantjes ophalen (zolang de voorraad strekt) bij één van de vijf stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk. Dankzij voorgaande jaren zijn er al meer dan 500 boomspiegels geadopteerd. Samen streven we ernaar om dit jaar de 900ste boomspiegel van Utrecht naar een groene oase om te toveren. Een waardevol cadeau aan de jarige stad.

Stichting Guerrilla Gardeners

Het Boomspiegelfeest is een campagne van Stichting Guerrilla Gardeners en wordt in Utrecht georganiseerd in samenwerking met Utrecht Natuurlijk en de gemeente Utrecht. Guerrilla Gardeners zijn buurtvergroeners die gewapend met gieter, plantjes en schep de strijd aangaan met grauwe straten. Ook Stichting Steenbreek is partner van het Boomspiegelfeest. Het Nationale Boomspiegelfeest wordt jaarlijks gevierd in oktober. Met deze dag wordt gezamenlijk gewerkt aan een duidelijk doel op nationaal niveau: voor 2030 1 miljoen boomspiegels in de stedelijke omgeving vergroenen.

Cookieinstellingen