Buurtcentrum Festival Hoge Weide 24 september

Foto: Hoge Weide

In de zojuist volledig opgeleverde buurt Hoge Weide, staan de deuren van het buurtcentrum en jongerencentrum open voor een groot Buurtcentrum Festival op 24 september van 11.00 tot 17.00 uur.

Stichting DOCK, Stichting JoU en de gemeente Utrecht slaan de handen ineen om deze mooie buurt en buurtcentra in het zonnetje te zetten. Er zijn workshops, open lessen, voorstellingen en een informatiemarkt. Met muziek, dans, sport, creativiteit en informatie staat er een bomvol programma voor jong en oud klaar. Iedereen is welkom en de dag is helemaal gratis.

Het wijkbureau is deze dag aanwezig en om 15.30 uur komt ook de wijkwethouder, Eelco Eerenberg, op bezoek om op burendag de inwoners van Leidsche Rijn te ontmoeten in Hoge Weide.

Met een breed en gevarieerd programma wordt er deze dag een groot festival van gemaakt voor de buurt. Er komt een ijskraam langs, er staat een koffiekar voor de deur, bij het jongerencentrum van JoU staat een DJ ’s buiten en er is een heuse VR-Experience-lab. In het buurtcentrum van DOCK zijn yogalessen, muziek- en koorlessen, danslessen, een freerunles, mozaiëkworkshop en voorstellingen van Chinese dansgroepen, TUNE-IN en een Bollywood Musical. Workshops over geld, presentaties en de informatiemarkt, maken van de dag ook nog een leerzame en informatieve ervaring.

Midden in de eerste coronagolf is het buurtcentrum en jongerencentrum opgeleverd. Stilletjes ging de opening voorbij, want er was geen feestelijke opening mogelijk. Sterker nog, al vrij snel moest het buurtcentrum vanwege de maatregelen en lockdown weer sluiten. Er is in de afgelopen jaren een aantal keer geprobeerd om een opening alsnog te organiseren, maar iedere keer werd de organisatie ingehaald door een nieuwe golf met bijbehorende maatregelen. Dat betekent dat het, ruim twee jaar na de opening, alsnog tijd is voor een groot feest.

Iedereen mag langskomen en er is voor iedereen wat wils. Het uitgebreide programma is te vinden op de website van buurtcentrum Hoge Weide, www.buurtcentrumhogeweide.nl.

Reacties

Cookieinstellingen