Kunstenaar Bruce Tsai-Meu-Chong schildert muurschildering op De Klimroos

Foto: De Klimroos

Kunstenaar Bruce Tsai-Meu-Chong schildert muurschildering op openbare basisschool De Klimroos. Op de voor- en achtergevel zijn kleurrijke muurschilderingen aangebracht na een verbouwing.  

In het kunstwerk zit een positieve boodschap verborgen. Tsai-Meu-Chong: “De missie van de school was het uitgangspunt voor het ontwerp. We hebben aan alle belangrijke woorden een kleur of vorm gegeven en hebben daarmee een afbeelding gecomponeerd.” Tussen de kleurrijke vormen staan speels letters die vormen de Engelse woorden ‘courage’ (dapper) en ‘curious’ (nieuwsgierig). Tsai-Meu-Chong: “Dat vonden wij de mooiste woorden in de missie van de school. Dit zijn volgens ons belangrijke eigenschappen voor kinderen; ze moeten veel ontdekken, nieuwe dingen proberen en daardoor komen ze verder in het leven.”

Directeur van De Klimroos Joeri Baartscheer; “Ik vind de nieuwe muurschildering echt geweldig. Het past helemaal bij onze leerlingen. We zijn een diverse school met kinderen van wel 32 nationaliteiten. Als je nu komt aan fietsen en je ziet al die vrolijke kleuren, denk ik dat kinderen zin hebben om naar zo’n vrolijke school te gaan.” Op 14 september is de officiële opening van het gebouw.

Over de kunstenaar

City Canvas werkt in het kader van ‘Utrecht 900 jaar stadsrechten’ alleen met kunstenaars die hun creatieve roots hebben in de stad Utrecht. Bruce Tsai-Meu-Chong heeft gestudeerd aan de HKU. Tegenwoordig maakt hij in heel Nederland muurschilderingen en kunst in de openbare ruimte. Hij heeft Opperclaes gestart samen met zijn partner Linda van der Vleuten. Met dit creatief projectbureau creëren en initiëren ze tentoonstellingen en kunst in de openbare ruimte. Deze muurschilderingen op De Klimroos worden opgenomen in de collectie van openbare kunst van de Gemeente Utrecht.

Kleurrijk cadeau voor de stad

De muurschilderingen van City Canvas zijn allemaal in andere stijlen en tonen hoe divers Utrecht is. Initiatiefnemer Marije Lieuwens; “In de zomer zijn veel Utrechtse wijken heel erg groen, maar in de winter zijn veel wijken grauw en is het vooral veel steen. Het is ons doel is om kleurrijke werken van hoog niveau te realiseren die een wijk opvrolijken. Helemaal mooi als mensen straks even omfietsen om bepaalde muurschilderingen te zien.” De kunstwerken in de openbare ruimte accentueren het feest van Utrecht 900 en laten een duurzame herinnering achter van deze bijzondere verjaardag van de Domstad. “Een kleurrijk cadeau voor de stad,” aldus Lieuwens.

 

Cookieinstellingen