Deel van het voedselbos in Rijnvliet bijna af: hoe ziet beheerplan van de boomgaard er uit?

Foto: J. Korssen

Een deel van het voedselbos Zuid dat gerealiseerd wordt in Rijnvliet is bijna af, namelijk het zogeheten buitenleslokaal met zonnewijzer. Dit meldt de projectleider van de gemeente John Korssen op sociale media.

Het bosje wordt opgebouwd in meerdere lagen met veel verschillende soorten eetbare planten, bomen en struiken. Over een paar jaar kan er geoogst worden: fruit, noten, wortels en bladeren.
Het voedselbos is ook een belangrijke leefomgeving voor insecten en dieren. En er komen speelplekken waar kinderen veilig kunnen spelen en bankjes om te genieten van de natuur. De paden zijn milieuvriendelijk en gemaakt van gerecycled asfalt.

Buurtboomgaard

De gemeente geeft in haar plannen aan bestaande fruitbomen te laten staan en nieuwe aan te planten. Wat het beheerplan zal zijn om de fruitgaard in goede staat te houden, wordt op de website van de gemeente niet vermeld. De boomgaard in Castellum Hoge Woerd, eigendom van de gemeente, bevindt zich door een gebrekkig beheerplan in zeer slechte staat.

‘Deze plek is bedoeld om samen te komen. Er kunnen hier bijvoorbeeld buurtactiviteiten georganiseerd worden, zoals een picknick bij de 3 picknicktafels,’ dit staat op de website over de boomgaard.

Er komt ook een trapveldje met een lage tribune (60 cm hoog) en 2 goals.

Cookieinstellingen