Zomermarkt bij Emmaus Haarzuilens

Foto: Emmaus Haarzuilens

Zaterdag 27 augustus, van 11:00 tot 15:00, is er een feestelijke Zomermarkt bij Emmaus Haarzuilens. Er wordt een keur aan leuke en goede tweedehands spullen aangeboden. Naast het gebruikelijke aanbod zijn er kramen met o.a. boeken & platen, curiosa en sieraden. Sudanese hapjes worden bereid door Mary Loboka, er is een koffiekraam en voor de kinderen is er een springkussen en een trampoline. Verder is er live muziek van de Utrechtse folkband Kalio Gayo.

Tijdens de Zomermarkt verzorgt de internationale groep jongeren een modeshow.

Op zoek naar een uniek, vakkundig gemaakt meubelstuk? Meubelmaker Gerlof van Rheenen van Regel & Stijl verkoopt tijdens de markt een tiental creaties gemaakt van Emmaus-meubels die onverkoopbaar bleken. Onder zijn handen werden ze gered van de stort en getransformeerd tot kleine blikvangers die in elk interieur passen. Gerlof: “Meubels zijn er niet voor de eeuwigheid. Maar goed hout wel!” De opbrengst is volledig voor Emmaus.

Exclusieve kunstwerken ontbreken evenmin. Dichter/librettist Ruben van Gogh uit Utrecht is ook smartphoneart-maker: veelal digitale fotocollages op zijn smartphone gemaakt. Speciaal voor Emmaus Haarzuilens, en dankzij een impulssubsidie van de gemeente Utrecht, maakte hij tien nieuwe werken. Als basis voor deze serie dienden gefotografeerde objecten uit Emmaus Haarzuilens, welke soms in onherkenbare vorm terugkeerden in de smartphoneartwerken. De tien werken zijn op 40x40cm canvas afgedrukt en verschijnen gesigneerd en al als unica (1/1). Te koop tijdens de Zomermarkt en in onze reguliere kringloop-collectie.

De locatie is Eikstraat 14 te Haarzuilens.

Reacties

Cookieinstellingen