Annemieke Kalshoven-Tol directeur onderwijs Minkema College

Foto: Minkema College

Met ingang van 1 oktober 2022 heeft het Minkema College een nieuwe directeur onderwijs. Annemieke Kalshoven-Tol wordt verantwoordelijk voor de gehele inhoud van het onderwijsaanbod van beide locaties.

Met Kalshoven-Tol haalt het Minkema College een ambitieuze en betrokken directeur in huis die verantwoordelijk wordt om het onderwijs van het Minkema College verder te ontwikkelen en de plannen van de school verder ten uitvoer te brengen. Zij neemt het stokje over van Arjan van der Wart die zijn carrière vervolgt als rector-bestuurder van het Krimpenerwaard College.

Sinds een aantal jaren werkt het Minkema College met een organisatiemodel waarbij er een duidelijke scheiding is tussen onderwijs en bedrijfsvoering. De directeur onderwijs kan zich puur richten op de ontwikkeling van de opleidingen om de leerlingen zo goed mogelijk te bedienen. De directeur onderwijs wordt bijgestaan door een directeur bedrijfsvoering die zich bezighoudt met alle facilitaire, logistieke en organisatorische facetten van het onderwijs.

Mark de Haas, bestuurder: “Het Minkema College is een brede school van vmbo tot gymnasium. Dat geeft ons de mogelijkheid om al onze leerlingen het best passende onderwijs te bieden en hen een goede uitgangspositie te geven op vervolgopleidingen en de arbeidsmarkt. We laten de leerlingen optimaal profiteren van de pluspunten van al onze opleidingen. Denk daarbij aan de brede brugklas, het faciliteren van op- en doorstroom, maatwerk en talentontwikkeling.”

Het Minkema College wil jonge mensen niet alleen de school laten verlaten met een mooi diploma, maar ook leren om op een democratische wijze met elkaar om te gaan. “Kennis meegeven is uiteraard cruciaal, maar wat wij de leerlingen en elkaar mogen meegeven, vergeten zij en wij de rest van ons leven niet”, aldus Kalshoven-Tol. “Dit democratisch burgerschap, dat het Minkema College hoog in het vaandel heeft staan, onderscheidt de school en is een kernwaarde waar ik graag een bijdrage aan wil leveren.”

Reacties

Cookieinstellingen