Wegen van ‘Westelijke Stadsboulevard’ afgesloten

Foto: pixa

Door de werkzaamheden aan de Westelijke Stadsboulevard in Utrecht worden kruispunten rondom de stad een paar dagen afgesloten voor autoverkeer.

De Sint Josephlaan is van 20.00 uur op 21 augustus tot en met 06.00 uur 29 augustus helemaal afgesloten. Het kruispunt van de Sint Josephlaan, Amsterdamsestraatweg en Marnixlaan is van 20.00 uur op 26 augustus tot en met 06.00 uur 29 augustus dicht.

De Westelijke Stadsboulevard loopt van het 24 Oktoberplein tot de Marnixbrug, via de Sint Josephlaan, Cartesiusweg, Thomas à Kempisweg, Spinozaweg, Lessinglaan, Joseph Haydnlaan. De herinrichting is onderdeel van plannen van de gemeente om automobilisten zoveel mogelijk de ring te laten gebruiken.

Het gaat om zo’n vier kilometer weg die opnieuw ingericht gaat worden waarbij rijstroken zullen verdwijnen. Dit vanuit de gedachte dat met de groei van het aantal inwoners, de groei van het aantal auto’s niet evenredig meegroeit. Om de huideige capaciteit van de wegen te behouden komen er voorrangskruispunten en worden verkeerslichten weggehaald of worden ‘slimmer’ gemaakt.

Reacties

Cookieinstellingen