Expositie Twee Schoonzussen in de Kunst

Foto: het Atelier

Van 14 – 28 augustus is er de expositie Twee Schoonzussen in de Kunst in het Atelier, Alendorperweg 10a, Vleuten bij het Máximapark.

Er zullen acryl en mixed media schilderijen te zien zijn van Rini van Breukelen en Martha Goedings. Rini is geboren en getogen in de Meern, (nu woonachtig in Amersfoort) en kwam uit een van de vele kinderrijke gezinnen die de Meern rijk was. Haar vader was “de” melkboer van de hoek van de Meerndijk. De schilderijen van Rini laten de geschiedenis/ontwikkeling van haar kunstenaarsschap zien.
Rini is autodidact, en heeft een eigen beeldtaal ontwikkeld.
Martha kwam als kind in de Meern wonen, en woont nu in Vleuten. Martha werkt sinds 7 jaar vanuit het Atelier. Het Atelier ligt precies in het midden van de 2 oude voormalige dorpen, in het Máximapark. Hier stonden eens de kassen van de tuinders.

De expositie wordt “opgeleukt” door de oude melkboer-werktuigen van Rini’s vader en voor het atelier liggen wat oude tuindersgereedschappen. Ook deze geschiedenis, van de dorpen Vleuten en de Meern, wordt getoond. De schoonzussen hebben elkaars ontwikkeling natuurlijk altijd gevolgd en wederzijds werk aangekocht, maar nooit eerder exposeerden zij samen, tot nu.

Zondag 14-28 augustus, don-zon 14-17.00 uur, Atelier, Alendorperweg 10a, Vleuten.

Reacties

Cookieinstellingen