Voortgezet onderwijs regio Woerden houdt open dagen al in november

Foto: LRN

Yuverta Montfoort, het Futura College, het Kalsbeek College en het Minkema College in Woerden hebben gezamenlijk besloten om de open dagen komend schooljaar niet pas in januari te organiseren, maar al in november. Hiermee hopen zij eventuele coronabeperkingen voor te zijn en leerlingen en hun ouders de gelegenheid te bieden om weer écht een kijkje te komen nemen in hun scholen.

Normaliter bezoeken in januari duizenden leerlingen (en hun ouders) uit het basisonderwijs de open dagen van middelbare scholen om kennis te maken met de verschillende mogelijkheden binnen het voortgezet onderwijs. De afgelopen jaren konden deze open dagen door de strenge coronamaatregelen in januari echter niet doorgaan en is uitgeweken naar online alternatieven.

“De online activiteiten waren een mooie oplossing, maar halen het uiteraard niet bij een écht kijkje in de school. En dat gunnen we de leerlingen zo,” aldus Mark de Haas, bestuurder Minkema College. Er is daarom in goed overleg met alle scholen in de regio afgesproken om de open dagen naar voren te halen; dat wil zeggen naar november 2022. Cor van Dalen, bestuurder Kalsbeek College: “Daarmee zijn we hopelijk een nieuwe coronagolf in de winter voor en kunnen we leerlingen en hun ouders op de school ontvangen.”

Helaas hebben ook de scholen geen glazen bol, dus 100% zekerheid is er nooit. “De scholen kiezen ervoor om in januari en februari wel dagen vrij te houden om kennismakingsactiviteiten zoals een open lesmiddag of Doe-dag te organiseren. Als de omstandigheden het toelaten kunnen deze dan, eventueel in afgeslankte vorm, ook nog doorgaan,” zegt André Dokman, bestuurder Futura College.

Cookieinstellingen