Wandeling en diner met Resto VanHarte

Foto: Radboud Wanders

Op dinsdag 5 juli gaat Resto VanHarte Utrecht op stap. In plaats van het wekelijkse diner in de wijk wordt er een culinaire driegangenpicknick verzorgd in park Lepelenburg in Utrecht.

Aansluitend komt een stadsgids de gasten ophalen voor een verrassende muzikale wandeling langs bijzondere plekjes in de Utrechtse binnenstad. De wandeling, verzorgd door theaterkoor Bonton, voert door oude straten, pleinen en grachten. Het publiek wordt onderweg getrakteerd op verrassingsoptredens, vaak met een knipoog. De avond eindigt op de Mariaplaats, naast het conservatorium rond 21.30 uur.

Utrecht 900 jaar stad en mensen

De wandeling zet de geschiedenis van bijzondere inwoners en plekken in Utrecht door de eeuwen heen in het zonnetje. Het is de aftrap van een serie diners in het kader van 900 jaar Utrecht. ‘We gaan dit jaar op zoek naar het ‘Utrecht zonder muren’ van heel vroeger, maar ook in deze tijd. Kris kras door de geschiedenis, van de Romeinse tijd en stadsnatuur in Leidsche Rijn tot het tuindersverleden van voor de woningbouw en de verhalen van ‘nieuwe Nederlanders’ in Kanaleneiland. We ontvangen speciale gasten aan tafel en gaan op onderzoek uit in de wijken waar we onze diners organiseren. En met dit evenement met muziek in de binnenstad luiden we dit feestjaar wel heel bijzonder in!’ aldus Jolanda Panis, manager van Resto VanHarte Utrecht.

Drie gangen in het park

‘De organisatie heeft wel wat voeten in de aarde’ zo vertelt Aziz al Sahli, gedreven chefkok van Resto VanHarte in Kanaleneiland. Het keukenteam start al vroeg om een smakelijk driegangendiner te maken dat wordt meegenomen en geserveerd in het park. ‘We maken de picknick minstens zo lekker als onze wekelijkse diners. Dus reserveer snel je plek want een evenement als dit kunnen we maar zelden organiseren!’.

Reserveren

Het is nodig te reserveren om deel te nemen aan deze bijzondere avond. Reserveren kan via reserveren.restovanharte.nl of telefonisch, op werkdagen tussen 9 en 12.30 uur via 0900-9003030.

Start is om 18.30 naast het muziekpaviljoen in Park Lepelenburg, de wandeling eindigt rond 21.30 op de Mariaplaats. De wandeling is rolstoeltoegankelijk en als lopen lastig is kun je de wandeling op de fiets volgen.

Kosten zijn dankzij een bijdrage uit het initiatievenfonds hetzelfde als voor het gewone diner: 7 euro of met U-pas 5 euro. Liefst met pin betalen ter plaatse. Een extra bijdrage is altijd welkom om het werk van Resto VanHarte voort te zetten. Reserveer snel, er is beperkt plek.

Cookieinstellingen