Leerlingen obs De Klimroos laten talenten zien

Foto: obs de Klimroos

De leerlingen obs De Klimroos lieten hun talenten zien tijdens de afsluitende projectweek. Obs De Klimroos in Parkwijk (Utrecht Leidsche Rijn) heeft als missie om leerlingen een internationaal gedachtegoed mee te geven. Hier hoort zeker bij dat leerlingen in aanraking komen met verschillende sporten, kunststromingen en verschillende culturen.

Het schooljaar duurt nog een aantal weken. Op obs De Klimroos hebben de leerlingen de afgelopen periode gewerkt aan het thema geschiedenis. In iedere klas stonden er een aantal tijdvakken van de geschiedenis centraal. Tijdens de afsluiting konden de ouders en leerlingen bij elkaar kijken wat ze allemaal hebben geleerd. Zo waren er onder andere legobouwwerken over dino’s, kijkdozen van de beeldenstorm en een heus levend schilderij van de jagers & verzamelaars te bekijken.

Verlengde schooldag

De Verlengde Schooldag van obs De Klimroos is in september 2021 als pilot van start gegaan op obs De Klimroos en is succesvol te noemen. Ook volgend schooljaar zet obs De Klimroos samen met de Brede School in op de ontwikkeling van sportieve en creatieve talenten van de kinderen binnen de Verlengde Schooldag.
Tijdens de laatste feestelijke afsluiting van het schooljaar liet groep1/2 hun spelvaardigheden zien, showden groep 3/4/5 hun maakkunsten met in elkaar geknutselde tekenrobotjes en stolen de kinderen van groep 6/7/8 de show met een spetterend dansoptreden voor een volle zaal. Acht weken lang hebben zij samen met meester Yarmill van DNCRS gewerkt aan deze waardige afsluiting.
Aan de talentontwikkeling van de peuters van Peutercentrum Parkwijk werd ook gedacht. In de afgelopen periode hebben zij, met groot enthousiasme, met meester Casper van SportUtrecht gesport en met Wunderle gaan zij met water, zeep en wol aan de slag.

Honderdste leerling

Er was reden voor nog meer feest. De komst van de honderdste leerling werd met taart van de leerlingenraad door iedereen gevierd.
Fijn om al deze én de toekomstige leerlingen en ouders na de zomervakantie te verwelkomen in het nieuwe gebouw aan de Langerakbaan 231. In dit nieuwe gebouw zal nog meer mogelijkheid zijn om de talenten van kinderen verder te ontwikkelen met de aanwezigheid van een Maaklab, een speellokaal, en ruimte voor een theatervoorstelling.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen