Park Voorn bouwrijp voor nieuwe woningen

Foto: RDN

Park Voorn wordt bouwrijp gemaakt voor nieuwe woningen. Het gebouw van de onderwijsinspectie is gesloopt om plek te maken voor een nieuw buurtje. De eigenaar van Park Voorn bouwt 44 woningen aan Park Voorn 4-6. De bouw zal starten in het eerste kwartaal van 2022. Door Lisette Oorschot

Het project, ook Park Voorn geheten en gelegen aan de Burgemeester Verderlaan, omvat 44 parkwoningen waaronder hofwoningen, herenhuizen en twee-onder-een-kapwoningen. De buitengevels van de hofwoningen en parkwoningen worden gepleisterd. Dit in contrast met de huizen die in traditioneel roodbruin Hollands baksteen zullen worden opgetrokken. Daarnaast zullen de dakstijlen verschillen. Van puntdaken met dwarskappen tot zadeldaken en zogenaamde ‘gebroken’ daken. 

Chique woonbuurt

Naast de chique uitstraling worden de woningen duurzaam gebouwd met onder andere energiezuinige verwarmingsinstallaties. Van binnen zal de woonindeling per type woning verschillen. Om de nadruk te leggen op het eeuwenoude landgoed en de parkachtige omgeving worden bepaalde kleuren gebruikt, zoals wit, grijs, (rood)bruin en groen. Parkeergelegenheid komt voor een deel ondergronds.

Realisatie

Het project is in handen van Veluwezoom Verkerk. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. 

Reacties

Cookieinstellingen