Arabische markt en festival op het Berlijnplein

Foto: RAUM

Een arabische markt en festival komt naar het Berlijnplein: SOUK Utrecht. SOUK Utrecht is een kleurrijke markt en festivalprogramma met kunst, mode, design, muziek en eten. Je kan er kennismaken met Arabische en Amazigh tradities, gewoontes, producten en cultuur.
De eerste editie van SOUK Utrecht vindt plaats op zaterdag 18 juni tussen 12.00-18.00 uur op het Berlijnplein. De markt is gratis toegankelijk, enige workshops zijn tegen betaling.

Tijdens SOUK Utrecht dwaal je over een markt (ofwel ‘souk’) met bijzondere producten, zoals mode, sieraden, authentieke hapjes, hoofddoeken. Je geniet van de tunes van DJ collectief Yallah Yallah en kinderen kunnen gerechten namaken in klei. Je kan eten proeven bij verschillende foodtrucks en alles leren over henna en dabke dansen. In het podiumgesprek Kleurrijke vaders hoor je familieverhalen van mensen met een migratieachtergrond.

Programma & tijden

Henna workshop ‘Hand van Fatima’ | 12.00-13.00 uur & 13.30-14.30 uur
Fatima leert je alles over henna: hoe je het maakt, waar het vandaan komt en hoe je het zelf toepast. Tickets €3,50

Backgammon leren spelen | 13.00-14.00 & 15.00-16.00 uur
Op het Berlijnplein vind je verschillende bordspellen, waaronder backgammon. Omdat niet iedereen weet hoe dit gespeeld wordt, kan je aanschuiven bij Joseph, die je de tips & trics van het spel leert. Gratis toegang.

Podiumgesprek ‘Kleurrijke vaders’ | 13.00-14.00 uur
Schrijver Mounhim Tahtahi schreef een boek over de reis die zijn vader maakte als migrant, Paul Haullussy’s vader kwam als Molukse verstekeling uit Indonesië. Twee unieke verhalen met één gemene deler. Host: Raja Felgata. Tickets €5,-

Kleigerechten – De Vrijstaat | 12.00-13.00 & 14.30-15.30 uur
Tijdens SOUK Utrecht kunnen kinderen zich laten inspireren door verschillende Arabische gerechten, die te vinden zijn bij de foodtrucks, en maken deze na in klei. Kinderen onder de 6 jaar kunnen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Tickets €3,50

Dabke workshop door Dabke Nights | 14.00-14.30 uur
Dabke is een Midden-Oosterse dans die erg populair is in landen als Syrië, Libanon en Jordanië en wordt veel gedanst op feestelijke gelegenheden. In deze workshop leer je de basis van de dans, iedereen kan meedoen. Gratis toegang.

Linosnede workshop ism De Voorkamer | 14.30-16.30 uur
Leer linosnijden en maak je eigen kunstwerk geïnspireerd op Arabische en Amazigh voorwerpen. Terwijl je werk ligt te drogen kun je lekker ronddwalen op de markt, einde van de dag haal je het weer op. Tickets €3,50,-

Culture Shock | 15.30-16.30 uur
Muzikale werelden ontmoeten elkaar in de muziek. Syrische violist Anan Alkadamani & Nederlandse pianist Jasper Hutte spelen geïmproviseerde sets. Gratis toegang.

Arabisch taalcafé ism De Voorkamer | 14.30-15.30 uur
Hoe bestel je eten in het Arabisch? Leren tellen en simpele woordjes om direct in praktijk te kunnen zetten op de markt, leer je tijdens het Arabisch Taalcafé van De Voorkamer. Tickets €3,50

Optreden ud speler Talal Fayad | 16.00 uur
Muzikant Talal Fayad speelt het Midden-Oosterste instrument de ud en geeft een akoestische performance. Gratis toegang.

Modeshow van Nadia El Barnoussi | 17.00-17.15 uur
Nadia El Barnoussi is ontwerper en eigenaresse van het bedrijf Barnoussi. Tijdens deze modeshow kan je kennismaken met haar ontwerpen die geïnspireerd zijn op de Amazigh cultuur. Gratis toegang.

SOUK Utrecht
Berlijnplein, Utrecht
Zaterdag 18 juni, 12.00-18.00 uur
Toegang gratis (enkele workshops tegen betaling)
raumutrecht.nl

Reacties

Cookieinstellingen