ZIN: Zoektocht naar zingevers en hogere machten

Foto: Het NUT

Van 10 tot en met 12 juni presenteert het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn het kunstproject ZIN. Een project uit en voor de wijk over hoe we houvast en zingeving vinden. Samen met theatermaker Mariëlla van Apeldoorn, schrijver Annemieke Dannenberg, fotograaf Sabine Rovers en een groep zinzoekers mochten we bij verschillende religieuzen en spirituelen op bezoek. Allen uit Leidsche Rijn of Utrecht.

ZIN is een viering vol muzikaal theater, fotografie en echte verhalen. Door middel van veel verschillende religies, stromingen en overtuigingen geven we zin aan het leven.
Wat geloven we?
Hoe geloven we?
Hebben we een geloof nodig?

Omdat we het zelf niet meer weten, vroegen we het aan een heks, iemand die gelooft in het hindoeïsme, twee vrijmetselaars, iemand die gelooft in de islam, Rooms Katholieken en een doula voor de ziel. Allemaal uit Utrecht. Hun en onze eigen antwoorden presenteren we dit weekend op een echte NUT-manier: een viering met een theatrale inslag, inclusief fotografische documentatie, muziek en de uitnodiging tot gesprek.

Makers en spelers
Concept en regie: Mariella van Apeldoorn
Schrijver: Annemieke Dannenberg
Fotografie: Sabine Rovers
Muziek: Cedric Vermue, Lieke Dijkstra
Vormgeving: Bart Soldaat
Stage: Pim van Beelen

Waar en wanneer
Locatie Het NUT, Berlijnplein.
Data Van vrijdag 10 juni tot en met zondag 12 juni
Aanvang 13:00, 16:00 en 20:00 uur
Tickets € 8 via het-nut.nl

Reacties

Cookieinstellingen