The Travelling Farm Museum begint met tour 2022

Foto: TFM

Deze zomer gaat voor het derde jaar op een rij het Traveling Farm Museum touren door Leidsche Rijn en jij bent uitgenodigd.

The Travelling Farm Museum of Forgotten Skills, of het Reizend Boerderij Museum voor Vergeten Vaardigheden, is een mini museum op wielen dat jou alles vertelt over de recente geschiedenis van Leidsche Rijn en de vergeten vaardigheden op het gebied van landbouw en voedselproductie. Een participatief mobiel museum dat agrarisch erfgoed in Leidsche Rijn verkent om kennis en vaardigheden te cultiveren voor ecologisch, veerkrachtig samenleven.

Heb je behoefte om contact te maken met lokale producenten uit onze buurt? Wil je direct van de boer of boerin kopen? Wil je weten wat er in de omgeving gecultiveerd wordt? Stap dan een zaterdagmiddag op de fiets! Rijd niet naar de supermarkt, maar fiets met ons mee naar de boer of boerin bij jou in de buurt.

Ons tourprogramma voor 2022

zaterdag 4 juni om 14:00 Rood Noot met Alexandra (pony’s en paarden zorgboerderij), Utrecht

zaterdag 11 juni om 14:00 Boerderij de Koepel, Harmelen met kunstenaar Avan Omar and Ali Authman

zaterdag 25 juni om 14:00 Jan Van Eyck open Studios, Maastricht

zaterdag 2 juli om 14:00 the Grand Tour of Leidsche Rijn (we bezoeken tien verschillende boerderijen uit de omgeving)

zaterdag 9 juli om 14:00 De Vrijstaat in samenwerking met kunstenares Chantal van Lieshout. Een workshop voor kinderen vanaf 7 jaar, met begeleiding van professionals, plek voor 15 kinderen.

zaterdag 16 juli (vakantie)

zaterdag 23h juli (vakantie)

zaterdag 30 juli om 14:00 Tour in samenwerking met het Historische Vereniging: van Oude Rijn naar Leidsche Rijn

zaterdag 6 augustus om 14:00 Voedselbos Haarzuilens workshop tour met kunstenaars Manne Heijman en Afke Huitema. Een workshop voor kinderen vanaf 7 jaar, met begeleiding van professionals, plek voor 15 kinderen.

zaterdag 13th augustus om 14:00 Voedselbos Haarzuilens workshop tour met kunstenaars Manne Heijman en Afke Huitema. Een workshop voor kinderen vanaf 7 jaar, met begeleiding van professionals, plek voor 15 kinderen.

zaterdag 20 augustus om 14:00 Vogeltrek; Vogel spotten, tour/excursie met vogelaar Jos Zwarts en kunstenaar Merel Zwarts

september De Oogst van Utrecht in Leidsche Rijn food feest (to be confirmed)

We nodigen je uit om op tour te gaan met onze mobiele installatie. Elke tour verzamelen om 14:00 bij Hof van Bern 33, Leidsche Rijn Centrum, Utrecht. Neem je fiets mee! Inschrijven kan door een mail te sturen naar dit e-mailadres: [email protected] com onder vemelding van je naam en de naam van de tour. Onze tours zijn gratis en worden gesponsord door Leader, een open contributie aan het museum is altijd welkom.

Meer informatie te vinden via: www.tfmdepot.nl

Reacties

Cookieinstellingen