Tijdelijk hekken bij steiger Lotusvliet

Foto: Ravu

Samen met een aantal bewoners uit Rijnvliet heeft de gemeente besloten tijdelijk hekken te plaatsen bij de steiger aan de Lotusvliet. Dit om het gevoel van veiligheid te vergroten.

De hekken komen er in verband met het ongeluk bij de Lotusvliet van 15 mei jl. Een kind is toen met zijn fiets vanaf de Lotusvliet het naastgelegen meertje in gevallen.

Een aantal omwonenden heeft contact opgenomen met de gemeente omtrent hun zorgen over de steiger aan de Lotusvliet. Ook ontving de gemeente meldingen vanuit de Slim Melden app met vragen over de veiligheid van de steiger.

Vrijdag 20 mei is een tijdelijk bouwhek geplaatst vanaf het hek bij het trapveldje tot aan de speelplek langs het water. Het is dan tijdelijk niet mogelijk om bij het water of de steiger te komen. “Over ongeveer 4 weken vervangen we het bouwhek met een netter tijdelijk hek, zoals die bij het trapveldje. Voor de steiger plaatsen we een sluishek. Hiermee is de steiger weer toegankelijk, maar alleen met een
zigzag-beweging. Het is dan niet mogelijk om in één rechte lijn de steiger op te fietsen. Op het dalende stuk van de steiger plaatsen we nog een sluishek, zodat hier niet vanaf gerold kan worden,” aldus de gemeente. Er wordt gekeken welke definitieve aanpassingen nodig zijn.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gé van Dam (projectmanager) en Manon Steinz(wijkadviseur), via telefoonnummer 14 030 of [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen