Noodopvang vluchtelingen aan de Heivlinder

Foto: PIXA

Er komt een noodopvang voor vluchtelingen met beperking uit Oekraïne aan de Heivlinder in Parkwijk.

‘We vangen vanaf 1 juni ongeveer 19 vluchtelingen uit Oekraïne op in 2 woningen aan de Heivlinder in Leidsche Rijn. Het gaat om tijdelijke opvang van minimaal 12 maanden,’ aldus de gemeente.

In de woningen komen vluchtelingen wonen met een ernstige lichamelijke beperking. Ze komen samen met hun familie en mantelzorgers. Het gaat vooral om vrouwen, kinderen en ouderen. De woningen aan de Heivlinder waren al in gebruik door zorginstelling Reinaerde. De woningen zijn aangepast voor mensen met een beperking. De vluchtelingen kunnen hier voor het grootste deel zelfstandig wonen. Er zijn 13 kamers voor de opvang van 19 mensen.

Utrecht wil als stad van mensenrechten meehelpen aan veilige en menselijke opvang van vluchtelingen. Op dit moment is niet duidelijk hoeveel vluchtelingen door de oorlog uit Oekraïne naar Utrecht komen. ‘In Utrecht willen we zo snel als het kan 1.200 plekken voor lange tijd beschikbaar hebben. Het gaat om opvang die ook langere tijd kan duren. Daarom zoeken we naar zo huiselijk en vast mogelijke plekken.’

Cookieinstellingen