Lentemarkt bij Emmaus Haarzuilens

Foto: pixa

Bij Emmaus Haarzuilens is op zaterdag 28 mei van 11:00 – 15:00 uur de traditionele lentemarkt. Een leuke markt met de gebruikelijke tweedehandsspullen aangevuld met curiosa, boeken, platen, sieraden en nog veel meer. De opbrengst gaat naar een goed doel, de opvang van vluchtelingen. Door Lisette Oorschot

Naast de lentemarkt zal de swingende, Utrechtse band ‘Vetschiller’ optreden. Mary Loboko zorgt voor de heerlijke, exotische lekkernijen en voor de kinderen is er een trampoline en springkussen. 

Opvang van vluchtelingen

De opbrengst van de markt gaat naar het Solidariteitsfonds van Emmaus Internationaal. Deze zal het geld verdelen onder de Emmaus groepen die zich bezighouden met de opvang van vluchtelingen. Uitgangspunt hierbij is dat ze geen structurele hulp bieden, maar dat een project na een bepaalde periode zelfstandig kan gaan werken. Emmaus is een wereldwijde organisatie gebaseerd op wederzijdse solidariteit en strijdt tegen armoede en uitsluiting. Solidariteit, samen delen, respect en het welkom heten van de ander zijn pijlers van de Emmaus beweging. 

Reacties

Cookieinstellingen