Driss Sayekh winnaar van ‘Het Gouden Stokstaartje’ 2022; Kenza & Luca winnen als eersten ‘Het Gekleurde Miertje’

Winnaar Driss met oud-winnaar Marieke
Winnaar Driss met oud-winnaar Marieke
Foto: L. Oorschot

Tijdens de 10de editie van TOOST LRVDM werden ditmaal 2 prijzen uitgereikt voor beste buurtinitiatieven. Onder het genot van een hapje en een drankje, gezellige livemuziek en optredens van jongeren werd in muziekpodium Azotod samen vrijwilligers- en buurtinitiatieven gevierd. Door Lisette Oorschot

Met een smoes werd Driss Sayekh meegenomen naar de TOOST. Hij werd namelijk gevraagd om iets te vertellen over vrijwilligerswerk en TOOST. Nietsvermoedend hield hij zijn praatje. Even later werd hij nog een keer naar het podium geroepen, dit keer om de wisselprijs ‘Het Gouden Stokstaartje’ in ontvangst te nemen uit handen van oud-winnares Marieke Vader-Vink van Trage Post. Dé prijs voor degene die zich met ziel en zaligheid inzet in de wijken Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern en die verbinding creëert.

Hardwerkende vrijwilliger

Mede vanwege zijn werk als locatiemanager bij Stichting Union Breed (SUB) is Driss Sayekh de gelukkige winnaar geworden. De stichting zet zich in voor meer verbinding tussen bewoners en de buurt in Vleuten en De Meern. Onderdeel van de stichting zijn wijkspeeltuinen waar allerlei activiteiten worden georganiseerd, zoals in speeltuin De Balije en De Albatros. Daarnaast is hij onder andere vrijwilliger bij DOCK, Bondgenoten en doet nog veel meer ander (vrijwilligers-)werk. Kortom, een hardwerkende man die met het winnen van ‘Het Gouden Stokstaartje’ gewaardeerd wordt voor het werk dat hij doet en deed. 

Voor Driss Sayekh was het een enorme verrassing om ‘Het Gouden Stokstaartje’ te krijgen. “Ik waardeer het ontzettend en ik ben erg blij met de prijs. Vrijwilligerswerk is voor mij een positieve verslaving. Als ik een keertje niks doe in de week, dan krijg ik gewoon de kriebels, ik moet iets doen. Ik doe elke dag naast mijn fulltime werk, vrijwilligerswerk en daar geniet ik nog steeds van. Ik zal dat ook zeker blijven doorzetten in de toekomst. Daarom vind ik ook de TOOST een mooi moment waarop we onder andere samen met vrijwilligers, ideeën en ervaringen kunnen delen over prachtige buurtinitiatieven.”

Het Gekleurde Miertje

Dit jaar werd voor het eerst ‘Het Gekleurde Miertje’ uitgereikt aan de jongste initiatiefnemers in Vleuten en De Meern. Kenza en Luca hadden de eer om deze prijs in ontvangst te nemen. Samen runnen zij ‘Season Events.nl’, een organisatie die in elk seizoen activiteiten organiseert voor jongeren. Van disco’s tot talentenjachten en dat allemaal uit passie voor de wijk en de buurt. “We zijn zeer verrast dat we deze mooie prijs hebben gewonnen en zijn super dankbaar dat de mensen ons gekozen hebben. Het is fijn om dat terug te zien door een prijs te krijgen als blijk van waardering. Dit geeft ons enorm veel energie om door te blijven gaan. We hopen hiermee tevens dat andere jongeren ons als voorbeeld nemen en ook leuke, mooie initiatieven gaan organiseren voor de buurt”, aldus winnaars Kenza en Luca.  

Kenza & Luca met het Gekleurde Miertje

De feestelijke uitreiking

 

 

Cookieinstellingen