Badeendjesrace voor het goede doel in het Máximapark

Foto: Lions Club

Net als in 2019 organiseert Mixed Lions Club Utrecht Novum een badeendjesrace voor het goede doel in het Máximapark. Op zondag 22 mei rond 12.30 uur gaan 3.000 eendjes te water in de Vikingrijn, ter hoogte van Anafora. De opbrengst van deze badeendjesrace komt ten goede aan Villa ExpertCare in Vleuten en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Door Lisette Oorschot

Via de website lionsbadeendrace.nl kunnen loten worden gekocht. De badeendjes zijn genummerd en corresponderen met de nummers van de loten. Een lot voor een badeendje kost €2,50 en 5 loten kosten €10. Voor de eendjes die als eerste over de finish komen, is er een prijzenpakket met als hoofdprijs een 55 inch LED TV van LG. Voor de daaropvolgende eendjes zijn er ook prijzen te winnen waaronder audio en elektronica. Ook is er een kleurwedstrijd voor kinderen tot 10 jaar.

Opbrengst goede doelen

Villa ExpertCare Vleuten is een plek waar chronisch en ernstige zieke kinderen terecht kunnen voor verpleegkundige zorg. Voor Villa ExpertCare hoopt de club een Snoezelkar te kunnen sponsoren. Deze wordt gebruikt bij kinderen om de zintuigen te activeren waardoor uiteindelijk een kalmerende werking wordt verkregen. Snoezelen prikkelt de belangrijkste zintuigen: het gehoor, het zicht, de reuk, de tast en de smaak.

Voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis hoopt de Lionsclub een Qwiek te kunnen sponsoren. De Qwiek is een apparaat dat beelden projecteert op het plafond of een muur waardoor kinderen worden afgeleid tijdens ingrijpende of langdurige medische ingrepen. De Qwiek wordt ook voor andere doelgroepen gebruikt zoals ouderen en verstandelijk beperkten.

Vorige edities

In 2019 was de allereerste editie van de badeendjesrace. Toen had Mixed Lions Club Utrecht Novem een opbrengst van maar liefst €12.250 voor het Prinses Máxima Centrum. In 2021 werd de race voor de tweede maal gehouden. Vanwege de corona-maatregelen vond de race zonder publiek plaats in zwembad Fletiomare en haalden ze €8.500 op, wederom voor het Prinses Máxima Centrum voor de afdeling kinderoncologie.

Mixed Lions Club Utrecht Novem

Mixed Lions Club Utrecht Novum bestaat uit vrouwen en mannen die zich geheel belangeloos inzetten voor goede doelen. De club is actief in het Leidsche Rijn gebied. Ze steken graag de handen uit de mouwen voor lokale, goede doelen. Dit betreft zowel materiële als immateriële hulp.

Meer informatie kunt u vinden op: lionsbadeendrace.nl

Reacties

Cookieinstellingen