Minderjarigen met nepvuurwapens: onder schot gearresteerd

Foto: Politie

Afgelopen zaterdagavond hebben twee jongens met een nepvuurwapen mensen bedreigd. De verdachten konden worden aangehouden.

Rond 21.30 uur meldden twee vrouwen bij de politie van Vleuten-De Meern dat zij waren bedreigd met een vuurwapen. De bedreigers, twee jongens uit Vleuten en De Meern, zijn na de bedreiging gevlucht op een scooter, maar werden al snel aangehouden. Ze zijn tijdens de arrestatie onder schot gehouden: “Dit is een gebruikelijke procedure bij incidenten waar vuurwapens in het spel zijn,” schrijft de politie op sociale media.

De recherche onderzoekt de zaak en de twee jongens worden vervolgd door het Openbaar Ministerie. Daarnaast wordt omdat de verdachten minderjarig zijn Veilig Thuis Utrecht ingeschakeld.

Reacties

Cookieinstellingen