Hulpdiensten rukken uit voor kind dat het water in fietst in Rijnvliet

Foto: Ravu

Hulpdiensten rukken uit voor kind dat het water in fietst in Rijnvliet. Het gebeurde afgelopen zondag dat een achtjarig jongetje in het water raakte in de buurt bij Sportpark Rijnvliet. Het jongetje is uiteindelijk gered en met onbekende verwondingen naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Door Lisette Oorschot

Iets voor 16.00 uur kwamen de hulpdiensten af op een melding van een ‘persoon te water’. Al snel bleek het om een kind te gaan die met zijn fiets vanaf de Lotusvliet het naastgelegen meertje in was gefietst. Het jongetje zou met zijn fiets gevallen zijn waardoor hij in het water terecht was gekomen.

Omstanders zagen het jongetje niet het water inrijden, maar hadden vrij snel door dat er iemand in het water lag. Volgens een woordvoerder van de politie hebben de omstanders direct actie ondernomen door het water in te springen en het jongetje naar de kant te halen.

Hulpdiensten

Daarna zijn deze omstanders direct begonnen met reanimeren en werden de hulpdiensten gebeld. Meerdere ambulances, brandweer- en politie-eenheden en een traumahelikopter kwamen vervolgens af op de melding om hulp te verlenen en het reanimeren over te nemen.

Veel mensen uit de buurt kwamen af op het incident om te kijken wat er precies aan de hand was. De brandweer plaatste schermen rond het ongeval, om de hulpverlening aan het zicht van omstanders te onttrekken. Uiteindelijk is het jongetje meegenomen in kritieke toestand en met een ambulance met spoed naar het UMC Utrecht gereden. Het is niet bekend hoe het nu met de jongen gaat.

Reacties

Cookieinstellingen