Romeinse brug en greppels in Rijnvliet

Foto: Gem. Utrecht

Op dinsdag 17 mei organiseert Museum Hoge Woerd een nieuwe lezing in de serie over archeologische vondsten. Dit keer over de Romeinse brug en greppels in Rijnvliet.

In de zomer van 2018 werd een deel van de Romeinse weg in de wijk Rijnvliet in Leidsche Rijn opgegraven. Behalve resten van deze limesweg, is ook een Romeinse brug gevonden. Tijdens de graafwerkzaamheden zijn tal van vondsten gedaan waaruit blijkt dat dit deel van de limesweg een project van de Romeinse overheid moet zijn geweest. Voor de aanleg van de weg en de brug zijn Romeinse soldaten ingezet, zij verloren hun bijl of kostbare munten en gooiden hun kapotte kruiken in het water.
Archeoloog Marieke Arkema heeft samen met collega’s deze verloren spullen van de Romeinen opgegraven en de weg en brug in kaart gebracht en vastgelegd. Tijdens de lezing vertelt zij meer over de opgraving en de resultaten die het beeld over de Romeinse limes weer aanscherpen.

De lezing wordt georganiseerd door Museum Hoge Woerd, in samenwerking met de Historische Vereniging. Aanvang: 19:30 uur tot circa 20:30 uur

Waar: online, via een livestream. Je ontvangt na afronding van je aanmelding een e-mail met daarin de link naar de betreffende livestream. Kosten bedragen € 2,50 voor leden HV. Een fysiek bezoek aan de lezing in Museum Hoge Woerd is mogelijk door een regulier kaartje te kopen. Kosten zijn dan € 5,00. https://www.histvervdmh.nl/

Cookieinstellingen