Bloemmagazijn Johan is failliet

Foto: MB

Bloemmagazijn Johan is failliet. Het bloemenconcern heeft vijf winkels in Leidsche Rijn die deze week allemaal dicht gaan.

Bloemenmagazijn Johan is te vinden in Vleuterweide, Terwijde, Leidsche Rijn Centrum en Parkwijk. Zaterdag waren er nog winkels open maar zonder verse bloemen. Een deel van het assortiment werd met twintig procent korting verkocht.
De boodschap aan de deur geeft aan dat er gedacht wordt aan een doorstart: ‘Wegens omstandigheden zijn wij tot onze spijt tijdelijk gesloten. Wij hopen zo spoedig mogelijk weer open te gaan.’

De geschiedenis van het bedrijf gaat bijna 100 jaar terug. De grootvader van eigenaar Johan de Ruiter begon in 1933 met de verkoop van bloemen langs de deuren. Nadat zijn zoon de zaak overnam en er een winkel van maakte, was het voor kleinzoon Johan logisch dat hij en zijn broer de zaak zouden voortzetten. Het concern is door de broers drie jaar geleden verkocht.

Cookieinstellingen