Omleiding buslijn 28 Vleuterweide via Parijsboulevard en Grauwaartsingel

Foto: MB

Vanaf dinsdag 19 april rijdt buslijn 28 naar Vleuterweide via de Parijsboulevard en Grauwaartsingel. Ook verandert de verkeerssituatie op de kruising Parijsboulevard en Grauwaartsingel.

Vanaf 19 april rijdt buslijn 28 niet meer via Centrumboulevard naar Vleuterweide, maar via de Parijsboulevard en de Grauwaartsingel. Daarna rijdt de bus de gebruikelijke route. Het traject van buslijn 28 naar Utrecht CS verandert niet.

Voor de busreizigers richting Vleuterweide betekent de omleiding zo’n 1,5 minuut extra reistijd. U-OV past de dienstregeling hierop aan vanaf de zomer.
De gemeente past ook de verkeerssituatie op de kruising Parijsboulevard-Grauwaartsingel aan. Het verkeer dat van de Parijsboulevard linksaf de Grauwaartsingel in rijdt krijgt voorrang. Dit doen ze zodat de extra reistijd van de bus niet te lang wordt. De nieuwe verkeerssituatie krijgt haaientanden en voorrangsborden.

Waarom rijdt de bus om?

Vanwege de bouw van het project BUUR aan de Centrumboulevard sluit de gemeente één rijbaan. De ruimte is nodig om de woningen te bouwen en zware delen omhoog te hijsen met hijskranen. Hierbij horen veiligheidszones. In deze zone mag dan geen verkeer rijden. De rijbaan langs het project BUUR is een veiligheidszone.
Planning
• Vanaf 14 april verandert de verkeerssituatie op de kruising Parijsboulevard-Grauwaartsingel.
• Vanaf 19 april rijdt de bus via de Parijsboulevard en de Grauwaartsingel. Het duurt ongeveer 2,5 jaar voordat de veiligheidszone niet meer nodig is.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Heijmans van Realisatie, via telefoonnummer 14 030 of [email protected]. Wilt u iets melden? Doe dit dan via de Slim Melden Utrecht app.

Cookieinstellingen