Je kunt nog reageren op plekken voor laadpalen in Vleuten/De Meern

Foto: pixabay

Je kunt nog reageren op plekken voor laadpalen tot en met 17 april. De gemeente had een ‘locatieplan openbare laadpalen’ gemaakt maar wil het aantal plekken uitbreiden.

‘In 2020 hebben we voor heel de stad bepaald bij welke parkeerplekken we de komende jaren nieuwe laadpalen kunnen plaatsen. We verwachtten toen dat het locatieplan genoeg plekken had om de komende 5 jaar laadpalen te kunnen plaatsen. Inmiddels is duidelijk dat de behoefte aan nieuwe laadpalen in sommige buurten sneller groeit dan verwacht. Daarom zijn we op zoek gegaan naar nieuwe plekken. Ook bij u in de buurt zijn 1 of meer extra plekken bedacht waar in de toekomst een laadpaal kan komen.’

Online reageren

Van maandag 28 maart t/m zondag 17 april kunt u reageren op de extra plekken voor laadpalen in uw buurt. Dat kan via de kaart van het locatieplan op www.utrecht.nl/laadpalen. De plekken waarop u kunt reageren zijn weergegeven als groene stippen. Als u op zo’n stip klikt, verschijnt er een pop-up schermpje met informatie over de plek. Daar kunt u ook uw reactie invullen. We horen het graag als u blij bent met een plek of als u tips heeft voor een andere plek. We bekijken alle reacties en waar nodig verplaatsen we de geplande laadpaalplek.

De gemeente plaatst een nieuwe openbare laadpaal zodra die nodig is. Daarvoor kijken we naar hoe vaak de bestaande laadpalen in een buurt gebruikt worden. Zijn ze veel in gebruik? Dan komt er een nieuwe laadpaal bij op een plek uit het locatieplan. Als we een laadpaal gaan plaatsen, dan nemen we een verkeersbesluit. Buurtbewoners zijn soms bezorgd dat door de komst van laadpalen de parkeerdruk toeneemt. Er verdwijnen geen parkeerplekken als een laadpaal geplaatst wordt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Utrecht Elektrisch via telefoonnummer 14 030 of [email protected].
Voor andere vragen over uw wijk kunt u rechtstreeks terecht bij uw wijkbureau of via telefoonnummer 14 030.

Lijst met de adressen van de voorgestelde laadpaalplekken:
Alexandralaan 8
Baronpeerlaan 2
Belleperenlaan 8
Cantharellaan 33
Cantharellaan 76
Clingeboslaan 8
Conferenceperenlaan 15
Emmalaan 16
Gouden Koetslaan 95
Groene Draecksingel 29
Grotelseboslaan 19
Heemtuinlaan 17
Leersumse Veldplaats
Paddenstoelenhof
Presidentperenlaan 1
Remmersteinplaats
Souvenirperenlaan 15

Cookieinstellingen