Amberbomen van de binnenstad naar Leidsche Rijn

Foto: Gem Utrecht

Amberbomen van de binnenstad worden herplant in Leidsche Rijn. De amberbomen die voorheen aan de Ooster- en Westerkade (vlakbij het Ledig Erf) stonden zijn verhuisd naar Leeuwesteyn. Dit is gedaan omdat de kades anders ingericht worden.

Aan de Ooster- en Westerkade stonden essen en amberbomen. De gemeente zegt dat beide boomsoorten een risico vormen voor de bestaande kademuur. Uit onderzoek is gebleken dat deze soorten schade kunnen aanrichten aan de kade, wanneer ze zijn volgroeid. De bomen worden te groot.

De essen op de Oosterkade hebben de ziekte essentaksterfte en zullen gekapt worden.

De bewoners aan de kades in de binnenstad zullen gecompenseerd worden met geveltuinen en klimplanten die aan palen langs de gevelzijde komen.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen