Nieuwbouw van twee basisscholen Passiebloemweg

Foto: Gem. Utrecht

Er komt een nieuwbouw van twee basisscholen aan de Passiebloemweg. Obs Vleuterweide en Jenaplanschool Zonnewereld krijgen daar beiden een nieuw schoolgebouw. In 2023 verhuizen de scholen naar hun nieuwe gebouw.

De scholen obs Vleuterweide en Zonnewereld verhuizen naar een nieuw schoolgebouw aan de Passiebloemweg. Er zijn echter nog geen ontwerpen voor de nieuwe schoolgebouwen. Voor beide scholen hebben de schoolbesturen een architect geselecteerd die binnen de beschreven uitgangspunten een nieuw schoolgebouw gaat ontwerpen. De foto geeft een mogelijke invulling passend binnen de beschreven uitgangspunten.

Nieuwbouw obs Vleuterweide april 2022 – voorjaar 2023

Het nieuwe schoolgebouw van obs Vleuterweide komt op het parkeerterrein dat naast de school ligt. Hierdoor kunnen de kinderen tijdens de nieuwbouw in hun huidige schoolgebouw aan de Passiebloemweg 7 blijven. Als hun nieuwe schoolgebouw klaar is wordt dit oude schoolgebouw gesloopt.

Nieuwbouw de Zonnewereld zomer 2022 – zomer 2023

Nadat het oude schoolgebouw aan de Passiebloemweg 1 gesloopt is, begint in de zomer 2022 de nieuwbouw van het schoolgebouw voor de Zonnewereld.

Cookieinstellingen