MHC Fletiomare neemt Athletic Skill Modelveld in gebruik

Foto: Fletiomare

MHC Fletiomare gaat 24 trainers opleiden als ASM Instructeur. MHC Fletiomare is hiermee een voorloper als het gaat om aanbieden van het Breed Motorisch Opleiden voor haar jeugdleden.

Het is niet te missen op het complex van Mixed Hockey Club Fletiomare: het nieuwe ASM (athletic skill model) veldje is een echte blikvanger. De aantrekkelijke kleuren en patronen nodigen uit om – naast gewoon een potje hockey – allerlei andere activiteiten te ondernemen en daarin de eigen creativiteit en uitdaging te zoeken. En dat is precies de bedoeling: meer dan alleen hockey!
Aangelegd middenin coronatijd, kon de vereniging het veld nu eindelijk officieel in gebruik nemen. Op zaterdag 19 maart kwam Wethouder Sport Rachel Streefland het nieuwe veldje officieel openen op het complex van MHC Fletiomare.

Athletics Skill Model en Breed Motorisch Ontwikkelen

ASM staat voor Athletic Skills Model en is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd talentontwikkelingsmodel voor zowel topsport als breedtesport. In de jeugd hockey-opleiding van Fletiomare wordt al enkele jaren gewerkt vanuit de ASM-methode om kinderen de mogelijkheid te bieden om méér te bewegen, maar ook béter te laten bewegen. Door naast hockey andere vormen van bewegen aan te bieden, worden spelers meer allround en creatievere bewegers wat hun hockeyspel ten goede komt. Het ASM-programma bestaat bijvoorbeeld uit bewegingen die gebaseerd zijn op andere sporten zoals basketbal, tennis of turnen. Hockeyspelers worden hierdoor uiteindelijk betere sporters met minder blessures en meer plezier in hun sport.

Pity Jongens, bestuurslid Accommodatie MHC Fletiomare ‘Wij vinden een brede motorische ontwikkeling van onze hockey jeugd heel belangrijk. Met het realiseren van ons eigen ASM Playce hebben we nu de mogelijkheid om onze jeugd structureel breder motorisch op te leiden om zo de hockeyvaardigheden en het hockeyplezier te vergroten. We zijn hierin één van de voorlopers in Nederland. Breed motorisch opleiden is een speerpunt van de hockeybond en een zeer actueel thema binnen de sport. We zijn heel blij dat we met dit nieuwe ASM veld en onze eigen ASM trainers dit nu een stap verder kunnen brengen.”

Het ASM Playce op MHC Fletiomare is duurzaam gebouwd door Recreational Systems International en custom-made ontworpen door ASM. Maar liefst 24 trainers van MHC Fletiomare worden door ASM opgeleid als ASM Instructeur. Daarmee legt de club meteen een goede basis om het breed motorisch opleiden structureel te integreren in haar hockey trainingen.

Reacties

Cookieinstellingen