1500 Nieuwe woningen in Park Groenewoud

Foto: Gem. Utrecht

Naar verwachting start in 2024 de bouw van de nieuwe stadswijk Park Groenewoud aan het Amsterdam-Rijnkanaal in Leidsche Rijn. De asfaltcentrale die daar nu nog staat gaat weg en maakt plaats voor onder andere 1500 nieuwe woningen, twee parken, een school en gezondheidscentrum. Utrechters kunnen reageren op de plannen van de gemeente.

Park Groenewoud wordt een duurzame, stadse buurt van 1.500 woningen met veel groen en water en voorzieningen als een grote school, kinderopvang en een gezondheidscentrum. Park Groenewoud heeft een directe aansluiting op de A2 en A12. Er komt een ruim aanbod van deelmobiliteit, hoogwaardig openbaar vervoer en snelle fietsverbindingen. Zo zijn de oude binnenstad en het centrum van Leidsche Rijn vanuit Park Groenewoud en Papendorp makkelijk en snel te bereiken.

Samen met de eigenaar van de grond en de asfaltcentrale maakte de gemeente het stedenbouwkundigplan voor 1.500 woningen, de helft sociale-/middenhuur en de andere helft huur/koop vrije sector:
appartementen
huizen met een tuin of terras
patio’s
atelierwoningen
waterwoningen
tiny houses (vrijstaande woningen van maximaal 50 m2 vloeroppervlak waar je zo duurzaam, goedkoop en milieuvriendelijk mogelijk woont)

In Park Groenewoud zijn veel straten overwegend autovrij of auto te gast. Parkeren kan voor het grootste deel op eigen terrein en in de Mobiliteitshub XL in het aangrenzende Papendorp-Noord. Hierdoor is er veel ruimte voor recreatie buiten. De buurt krijgt:

veel groen
een centraal gelegen park
een autovrije groene Kanaalzone
een park aan de noordkant

Reageer tot en met 26 april op het plan voor Park Groenewoud. U kunt reageren door een e-mail te sturen naar [email protected].

Cookieinstellingen