Het geheim van De Heier ontrafeld

Foto: UindeWijk

Het geheim van De Heier is ontrafeld. Velen vroegen zich af hoe het zat met de boot De Heier die in de Leidse Rijn ligt en waarom de boot niet al te best onderhouden werd. Daar stoorde menig omwonende zich best aan, bleek toen de redactie van Leidsche Rijn Nieuws er enige maanden geleden een bericht over plaatste.

Het liefst zag een aantal omwonenden dat de boot weggehaald werd. Maar hoe het precies zat met de boot, wist niemand, of in ieder geval maar een enkeling. De boot zou gebruikt worden voor opslag en de eigenaar, een man, zou plannen hebben de boot weg te halen. Een andere boot die in zijn bezit was, was door hem verwijderd omdat deze begon te zinken.
Een mysterie dus, totdat reporter Els Schrijvers van UindeWijk 030 vorige week de eigenaar interviewde. Deze Jonathan vertelt in het interview de boot voor de zomer een schoonmaakbeurt te geven en hij toont parafernalia die hij onderweg aan kades heeft opgepikt. De Heier blijkt een rietschuit uit 1956 te zijn die in Amsterdam gelegen heeft, waar zij zelfs nog met paarden getrokken werd. Met de schoonmaakbeurt hoopt Jonathan er weer een mooi aangezicht van te maken.

Lees ook: https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2021/12/01/de-boot-de-heier-in-de-leidse-rijn-reacties-verschillen/

Hier vind je het hele interview terug

De boot de Heier in de Leidse Rijn: reacties verschillen

Cookieinstellingen