Wake voor Oekraïne in de Mariakerk De Meern

Foto: Mariakerk

Op zaterdag 12 maart om 19.00 uur is er een wake voor vrede in Oekraïne in de Mariakerk aan de Pastoor Boelenslaan 11 in De Meern. Het initiatief voor de wake wordt genomen vanuit de Protestante Gemeente Vleuten – De Meern en de Rooms Katholieke Parochie Licht van Christus, maar ook vertegenwoordigers van andere kerken zijn aanwezig. Tijdens de wake klinkt er, naast Nederlandse zang, ook Oekraïense en Russische zang.

Tijdens het waken en bidden is er voor de aanwezigen gelegenheid om een kaarsje te ontsteken in de kerk. De zang tijdens de wake wordt verzorgd door Oekraïens koor Lysenko o.l.v. Inna Ogarok en een samengesteld koor van zangers uit Leidsche Rijn o.l.v. Vincent Doek. Het Magnificat wordt gezongen door Elena Bazhenova begeleid door Dick van Dijk. Tijdens de wake zal er een collecte worden gehouden die geheel bestemd is voor Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties.

Iedereen, ongeacht religieuze achtergrond, is van harte uitgenodigd om de wake bij te wonen en mee te bidden en te zingen voor vrede.

Cookieinstellingen