Nieuw skatepark in Leidsche Rijn is open!

Foto: LRN

Het nieuwe skatepark in het Willem-Alexanderpark Leidsche Rijn is officieel open. We hebben er even op moeten wachten, en onofficieel was hij al in gebruik genomen, maar nu is het echt. Steppers, skateboarders, BMX’ers en inlineskaters kunnen gebruik maken van deze veelzijdige plek.

Het skatepark is zo ontworpen dat het aantrekkelijk is voor een brede doelgroep: van beginners tot gevorderden en van jong tot oud. Samen met skaters uit Utrecht ontwierp SkateOn het skatepark. Het park bestaat uit verschillende zones voor de verschillende sporten en niveaus. Het terrein ligt wat verdiept in de grond, met daaromheen binnenkort gras, bloemen, struiken én bomen. Een deel van de prairiebeplanting die al op deze plek stond wordt terug geplant.

Ontwerper en skater Damiaan Winkelman van SkateOn: “We hebben alle wensen organisch weten te verwerken in het geheel, waardoor een landschap is ontstaan met veel unieke elementen. Een skatepark dat zich onderscheidt van alle andere skateparken!”

Een opgeknapt Willem-Alexanderpark

Het skatepark ligt in de noordpunt van het langgerekte Willem-Alexanderpark, dat boven op de tunnel van de A2 ligt. Naast het skatepark is een afgesloten hondenspeelweide aangelegd en een zitplek voor jongeren. Vorig jaar zijn in het zuidelijke deel van het park, bij de sportvelden, op verzoek van omwonenden ook basketbalpalen en doeltjes voor voetbal en hockey geplaatst.

Vervanging van tijdelijke Teen Spot

De tijdelijke jongerenplek Teen Spot aan het Berlijnplein gaat weg vanwege de bouw van woningen en kantoren. Sinds 2019 is Teen Spot een tijdelijke invulling voor de kavel totdat er gebouwd gaat worden. De skatebaan is sindsdien veel gebruikt. Daarom is er vlak bij deze tijdelijke plek een nieuwe, vaste skateplek gemaakt.

 

Reacties

Cookieinstellingen