Onderwijs en zorg in de regio zet zich volop in voor hulp aan Oekraïners

Foto: Giro555

De teller staat in totaal op 29,5 miljoen euro bij Giro555. Onder de noemer Radio555 maken onder andere dj’s van tien stations radio om geld in te zamelen voor hulp aan Oekraïne, maar ook in het onderwijs en in de zorg zetten mensen zich volop in voor hulp aan Oekraïners.

In Utrecht gaan psychologiestudenten vanaf woensdag cupcakes voor Giro555 verkopen op het Science Park. “Bak je eigen cupcakes en breng ze naar ons kraampje, kom cupcakes kopen en doneer”, schrijven ze. “Iedereen kan iets doen, ook jij.”

Diverse ziekenhuizen zijn los van de donaties aan de samenwerkende hulporganisaties bezig met het inzamelen van medische hulpmiddelen voor Oekraïne. Ziekenhuizen in het land kampen met oplopende tekorten door de Russische inval. Onder meer het OLVG in Amsterdam en ziekenhuis St. Antonius (Utrecht, Nieuwegein, Woerden) zamelen materialen in, bijvoorbeeld voor geboortezorg en kindergeneeskunde. Het Radboudumc in Nijmegen schonk eerder vijftig ziekenhuisbedden.

De een verkoopt eten voor het goede doel, de ander zamelt simpelweg geld in voor Giro555. Zo doneert de TU Eindhoven 20.000 euro voor de noodhulp aan de bevolking. De universiteit roept het personeel en de studenten op “ook een gulle bijdrage te doen, nu het Oekraïense volk onze hulp hard nodig heeft”.

Amsterdam UMC liet maandag weten dat het onder medewerkers spullen inzamelt voor vluchtelingen uit Oekraïne die in Nederland worden opgevangen. Veel mensen komen immers “zonder enige bezittingen” hierheen, aldus het ziekenhuis.

Wilt u spullen doneren dan kunt u naar het donatiepunt bij het Nifterlake college in Maarssen.

Reacties

Cookieinstellingen