Bewoners reageren op bericht over verloedering Touwslagerslaan

Foto: Politie vleuten De Meern

Op het bericht van enkele dagen geleden op onze site over de verloedering in de flats aan de Touwslagerslaan, zijn er reacties gekomen van bewoners. In de meeste reacties geven bewoners aan inderdaad last te hebben van de hangjongeren.

De politie van Vleuten De Meern meldde onlangs op Twitter meer toezicht te gaan houden bij de zorgwoningen aan de Touwslagerslaan omdat er vervuiling, wildplassen en vernieling plaatsvindt. In het AD zegt jeugd-wijkagent Jan-Michiel Quak dat het is niet zo is dat de jongeren de bewoners bedreigen, maar omdat er personen op leeftijd wonen wordt hun aanwezigheid wel als bedreigend ervaren. Bovendien ogen de twee portieken waar het om draait niet meer netjes.

Enkele reacties die op onze Facebookpagina zijn geplaatst:

“s Avonds om 21u zit de hele portiek en trappenhuis vol met hangjeugd…. O wee als je ze een blik werpt. Grote bek dat ze hebben. Overal staan ze te posten, zodra er politie de hoek om rijdt zijn als allemaal gevlogen…”

“Op sommige avonden hangen er jongelui bij de ingang van de Roef en gebeuren er ook op de parkeerplaats bepaalde dingen. Veel meer toezicht is zeker nodig!!! Ook bij het basketbalveld en dierenweide.”

“Klopt inderdaad wordt echt een hang plek en dan in het kloosterperk word ook al zo’n bende zelfs auto sporen moet niet kunnen wel flinke verhogingen maar bij houden ho maar of ik moet het niet zien zelfs de boom bij de brug word vernield waarschuwen help niet meer hoop dat er iets aangedaan wordt.”

“Heel graag wil ik op dit bericht reageren. Sinds 8 januari woon ik op de Touwslagerslaan en ik moet zeggen, ik geniet. Van de woning, van de omgeving en van de rust. Voorheen woonde ik midden in het centrum van Nieuwegein, altijd druk, veel herrie, verkeer en overlast van flatbewoners. Ook altijd rondslingerende winkelwagens en vooral veel afval. Dus ik ben helemaal blij nu. Heb hier nog geen hangjongere in het trappenhuis gezien. Wel valt mij op dat er meerdere malen per dag politie rond rijdt. En natuurlijk is het pand Rijnhoven niet geschikt voor bewoning van de hangjongeren aan de kant van de Roef. Fout beleid. Die mensen horen daar niet, maar is dat hun fout? ”

Lees hieronder het oorspronkelijke bericht.

Zorgwoningen Touwslagerslaan verloederen

Cookieinstellingen