Kasteeltuin Nijevelt bijna af

Foto: Anne de Klerk

De gemeente is al een tijd bezig met het herontwerp van De Milan Viscontipark dat voortaan Kasteeltuin Nijevelt zal heten. Ooit stond op deze plek de ridderhofstad Nijevelt. Nijevelt was omsloten door grachten en De Milan Visconti was de laatste eigenaar van Nijevelt in de 18de eeuw voordat het in verval raakte.

Dit park ligt midden in de wijk Veldhuizen in Vleuten-De Meern. De werkzaamheden in Kasteeltuin Nijevelt zijn in februari klaar. De planning is met een maand uitgelopen door vertraagde leveringen van staal en beton. De speeltuin is al wel klaar. In april zal er een feestelijke opening plaatsvinden.

Het plan van de gemeente omvatte onder andere:

We halen een groot deel van het hekwerk in het park weg.
We graven een sloot ten zuiden van de moestuin. De moestuin komt zo, net als vroeger, weer op een eiland te liggen.
We brengen een haag met klaphekjes rond de moestuin aan.
We leggen een fruitboomgaard aan.
We maken een wandelpad door de boomgaard en voor Abrona langs.
Tussen de moestuin en Abrona komt een wandelbrug. We verleggen het fietspad naar het midden van het park. Langs het fietspad komen bomen.
We leggen aan de zuidkant een hondenspeelweide aan.
We planten nog een aantal knotwilgen en een zogenaamde ‘wereldboom’. Dit is een boom die alles in zich heeft om ‘oeroud’ te worden.
We verbinden het water van 2 nu gescheiden ‘peilgebieden’, zodat het water weer gaat stromen. Er komt daarom een nieuwe brug.

De Vereniging Kasteeltuin Nijevelt en Utrecht Natuurlijk nemen nu al de zorg van de moestuin op zich. Wilt u meehelpen met of zonder groene vingers? Er zijn mogelijkheden genoeg. Kom langs op zaterdagochtend, dan is er altijd wel iemand aanwezig. Neem contact op via [email protected] of kijk op www.kasteeltuinnijevelt.nl.

 

Reacties

Cookieinstellingen