Toch geen vuurwerk in het Máximapark

Foto: P Mocking

Er mag toch geen vuurwerk in het Máximapark worden afgestoken. Naar aanleiding van vragen van de gemeenteraad heeft burgemeester Sharon Dijksma dit toegezegd. Lees ook dit bericht.

De vergunning voor het afsteken van vuurwerk was verleend door de Provincie. Het zou voor een vuurwerkshow in maart zijn, naar het lijkt voor een bruiloftsfeest. Toen dit bekend werd gaven veel bewoners op sociale media aan dat ze dit ongehoord vonden. Het park is allereerst vuurwerkvrij en in maart begint ook het broedseizoen, zeiden ze onder andere.

Op de vragen van GroenLinks, Partij voor de Dieren, ChristenUnie, DENK, CDA en SBU liet de burgemeester weten dat de Provincie Utrecht het bevoegde gezag is en een vergunning kan verlenen. De gemeente Utrecht had er echter op moeten reageren en omdat dat niet gebeurde werd de vergunning verleend. Nu zal alsnog de toestemming niet worden verleend namens de gemeente.

Met de Provincie zal voortaan geprobeerd worden om dit proces beter te stroomlijnen.

Reacties

Cookieinstellingen