Vergunning afgegeven voor vuurwerk in Máximapark

Foto: MB

Voor 5 maart aanstaande is er een vergunning verleend voor het afsteken van vuurwerk in het Máximapark. Het vuurwerk zou op het evenemententerrein worden afgestoken.

Ondanks dat het park een vuurwerkvrije zone is, mag er wel vuurwerk worden afgestoken indien er een vergunning is verleend. In dit geval doet de Provincie dat: ‘Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben op 30 december 2021 een ontbrandingstoestemming verleend aan Caffero GmbH te Berlicum in het kader van het Vuurwerkbesluit voor het ontbranden van vuurwerk op 5 maart 2022 tussen 18:00 en 23:59 uur op de locatie Het Lint Vleuterweide te Utrecht.’ Het bedrijf Caffero organiseert vuurwerkshows.

Op Twitter uiten mensen hun onvrede over dit besluit. Onder andere wordt gezegd dat in maart het broedseizoen begint en dat vuurwerk voor grote onrust zorgt bij de fauna van park. Ook is er onduidelijkheid over welk evenement het zou zijn.

 

Reacties

Cookieinstellingen