MBO buddy project: leerlingen gekoppeld aan bedrijven in Lage Weide

Foto: LRN

Het MBO buddy project is een samenwerking tussen de MBO Utrecht, Academie Techniek enerzijds en anderzijds ondernemende Utrechtse partijen zoals Industrie vereniging Lage Weide. Middels het Buddy project willen de organisaties CEO’s van Utrechtse bedrijven (en ook kennisinstellingen en overheid) koppelen aan getalenteerde & gemotiveerde MBO studenten.

De CEO’s gaan een jaar lang een MBO student coachen door middel van een maandelijkse ontmoeting. Bij de invulling van de coaching valt te denken aan meekijken met de werkzaamheden van de CEO maar bijvoorbeeld ook inventariseren waar je als student tegenaan loopt (beroepskeuze, stageplek vinden) en hoe dat aangepakt kan worden.
Afgelopen jaren is gebleken dat jongeren met veel omstandigheden te maken hebben waar ze of geen invloed op hebben of denken te hebben. De gevolgen zijn demotivatie, het niet zien van je eigen kwaliteit, twijfel over je ingezette studierichting, sociaal maatschappelijke problematiek etc. Corona heeft hierin zeker impact.

Wil je meer weten? Kees de Graauw kan je meer vertellen wat betreft het project bij de Academie voor Techniek [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen