Het grasveld achter buurtcentrum Parkwijk ‘Bij de Buren’ krijgt bessenstruiken

Foto: LRN

Een bewoner heeft een plan gemaakt voor het mooier maken van het grasveld achter buurtcentrum ‘Bij de Buren’. Omwonenden zijn gevraagd naar hun mening, en niemand heeft bezwaar. De gemeente vindt dit ook een goed initiatief.

Het grasveld heeft nu wat plantjes midden op het veld, en er staan enkele bomen. Verder is het grasveld leeg. Het plan is om eetbare bessenstruiken en fruitbomen toe te voegen. Bewoners en voorbijgangers kunnen het fruit plukken. Er komen een aantal keien waar
mensen op kunnen zitten en elkaar kunnen ontmoeten. Ook komt er een pad, van kort gemaaid gras, naar de keien. We maken het stuk gras breder door een klein deel van de tegels van het grote stenen plein ernaast te vervangen door groen. Een groot deel van het plein met de skatebaan en de voetbaldoeltjes blijven zoals het nu is.

De werkzaamheden starten in week 50 van dit jaar, en duren ongeveer een week. De gemeente doet de standaard onderhoudswerkzaamheden, zoals grasmaaien en het snoeien van de bomen.

Reacties

Cookieinstellingen