Bouw gymzaal Terwijde vertraagd

Foto: Gemeente Utrecht

Er zijn nu niet genoeg gymzalen beschikbaar voor het aantal leerlingen van de scholen in Terwijde. Om de kinderen genoeg te laten bewegen, is een nieuwe gymzaal noodzakelijk.

Bij het bepalen van een locatie voor een gymzaal stond de veiligheid van de kinderen voorop. Daarom geldt voor gymzalen dat deze in, of vlak bij de school moet zitten. Voor de scholen in Terwijde is daarom het braakliggende terrein tussen de Dave Brübeckstraat en de Louis Armstrong boulevard de aangewezen plek. De gymzaal komt aan het Ella Fitzgeraldplein naast het appartementencomplex.

Wat komt er?

Gymzaal (252 m2)
Centrale hal achter de voordeur
Technische ruimte (centrale hal, links)
2 toiletten en 1 mivatoilet (toilet voor mensen met een beperking)
2 kleedkamers met douches (centrale hal, rechts), leiden naar de gymzaal
Toestellenberging voor sportmaterialen (gymzaal, links achter)
Eigen parkeerterrein met speeltoestel en groen, leidt naar de ingang van de gymzaal

Planning aangepast

In de periode maart-november hebben diverse onvoorziene omstandigheden ervoor gezorgd dat de voorbereidingen – en daarmee ook de bouw – van de nieuwe gymzaal is vertraagd. Op dit moment is de omgevingsvergunning aangevraagd en kunnen aannemers hun offertes indienen. We verwachten dat we begin 2022 een aannemer gekozen hebben, zodat gestart kan worden met de bouw. Volgens planning kunnen de kinderen aan het begin van schooljaar 2022/2023 gymles krijgen in een nieuwe gymzaal.
De belangrijkste reden voor de vertraging is dat het komen tot een definitief ontwerp voor de gymzaal veel langer heeft geduurd dan gebruikelijk is. Inmiddels heeft Welstand het ontwerp goedgekeurd en is de omgevingsvergunning aangevraagd. U kunt de status van de
omgevingsvergunning volgen via de website van www.overheid.nl/berichten over uw buurt.

Gevolgen gymonderwijs JazzSingel

De gemeente weet dat het geduld van de kinderen en de ouders van basisschool de JazzSingel met deze vertraging op de proef gesteld wordt. Voor dit schooljaar vinden de gymlessen voorlopig nog plaats in de gymzaal van de Waterwin en de Oase.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen