Opening WinterSense RAUM heeft aangepast programma

Foto: F Ahmad Alkhatib - Dervish Dance

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, is het programma voor de WinterSense opening vervroegd. De opening vindt plaats op vrijdag 19 november van 17:00 tot 18:00, buiten op het Berlijnplein.

Voor de opening dienen alle bezoekers van 13 jaar en ouder in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs. Wij vragen iedereen rekening te houden met de huidige maatregelen die gelden vanuit het RIVM.

De wintertijd is ingegaan en langzaam gaan we weer richting het einde van het jaar, voor iedereen een tijd van terug-en vooruitkijken. Bij RAUM op het Berlijnplein doen we dat deze winter met WinterSense, een project waarmee RAUM van 19 november t/m 30 januari 2022 op zoek gaat naar de plek voor en behoefte aan bezinning in de stad.

Tijdens de opening worden de werken van We Make Carpets en Goede Vrijdag op het Berlijnplein onthuld. Daarnaast is er een voordracht van de Utrechtse dichter Ingmar Heytze en een bijzondere performance van Syrische Dervish danser Ahmad Alkhatib met zijn zoon. Na de opening kun je een speciale Salsa LA (footwork) workshop volgen met El Moreno Dance Company.

Dervish Dance (Soefi dans) – Ahmad Alkhatib

De Syrische danser Ahmad Alkhatib en zijn zoon geven tijdens de opening een performance van de Derwisj of Soefi-dans. De derwisj is meer dan een visueel spektakel, het is een meer dan 700 jaar oud ritueel dat onderdeel uitmaakt van het soefisme. Soefisme is een mystieke stroming van de Islam, waarin de focus ligt op liefde, harmonie en tolerantie.

Ingmar Heytze

Ingmar Heytze is landelijk bekend als dichter en performer en schreef voor WinterSense de teksten die op het terrein én de posters te zien zijn. Heytze zal tijdens deze opening een korte voordracht houden over het thema bezinning.

Contemplation Through Movement – El Moreno Dance Company

De speciale Salsa LA (footwork) workshop van Contemplation Through Movement is een korte introductie workshop op het komende programma en dansstijlen en op het concept contemplative dance.

Graag vernemen we of je komt, opgeven kan via deze link

Reacties