61 Kilo aan illegaal vuurwerk opgeslagen in huis Vleuten

Foto: LRN

De politie hield woensdag 27 oktober een 22-jarige man uit Vleuten aan na de vondst van illegaal vuurwerk. Het zware, illegale vuurwerk lag onder andere opgeslagen in zijn ouderlijk huis en zorgde voor een zeer gevaarlijke situatie voor de directe omgeving.

De politie kwam de verdachte op het spoor door berichten van de man op het social media platform ‘Telegram’. Daar bood de 22-jarige zijn illegale handelswaar aan en bracht dit op bestelling rond. De man werd betrapt bij het afleveren van zo`n bestelling. Bij doorzoeking van zijn auto, woning en schuur werd zo’n 61 kilo aan illegaal vuurwerk gevonden. De vondst bestond onder andere uit 500 nitraten, 63 cobra’s, 186 mortieren en 5 lawinepijlen. Dit vuurwerk is in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Ook namen de agenten meer dan 3000 euro aan cashgeld in beslag genomen. De 22-jarige man zit niet meer vast, maar blijft wel verdachte in het onderzoek.

De aanwezigheid van illegaal vuurwerk in en rondom woningen kan zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Niet alleen de bewoners, maar ook de buurt liep hierdoor enorm gevaar. Het afsteken van het vuurwerk zorgt daarnaast voor overlast en gevaar.
Zowel het verkopen als het (online) kopen van illegaal vuurwerk is strafbaar en een misdrijf. Dit betekent dat de een veroordeling voor de (ver)koop van, het bezit van en/of de handel in illegaal vuurwerk, naast mogelijk een gevangenisstraf, een aantekening op een strafblad oplevert.

Meld signalen of vermoedens van vuurwerk en de handel ervan (op sociale media en daarbuiten) via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Reacties

Cookieinstellingen