Stichting Er Even Uit regelt bioscoopuitje voor elf gezinnen

Foto: Stichting Er Even Uit

Gezinnen met een (tijdelijk) kleine portemonnee in de wijken Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern een leuk dagje uit bezorgen, met dat doel is eind 2020 Stichting Er Even Uit opgericht. Na alle Covid-19 beperkingen zijn de eerste vijf gezinnen op een uitje geweest en elf gezinnen naar de bioscoop.

“Het was superleuk om er even uit te zijn. Mijn dochter heeft enorm genoten van de Sinterklaasfilm,” zegt een bewoonster van Leidsche Rijn Centrum. Zij waren een van de elf gezinnen die de stichting, in samenwerking met het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht, heeft kunnen trakteren  op een film.

Met de nieuwe stichting willen Inge Ruijgers, Bas Nijhuis en Irene Kohsiek ervoor zorgen dat gezinnen met een klein budget ook een dag plezier beleven. Zij kiezen er bewust voor om de gezinnen zelf een uitstapje te laten kiezen. Inge Ruijgers: “Vaak droomt een gezin al jaren van een bezoek aan de dierentuin of een dagje Efteling. Juist daarom vinden we die keuzevrijheid heel erg belangrijk. Daarnaast zijn er geen criteria om je aan te melden, we checken niet of je het inderdaad niet kunt betalen, het gaat in goed vertrouwen.” De enige voorwaarde is dat het gezin bestaat uit kinderen (0-18 jaar) en woont in Leidsche Rijn.

Een steentje bijdragen kan natuurlijk, zegt de stichting, door bijvoorbeeld (met een groep) zegeltjes te sparen voor attractieparken. Of oude bioscoopbonnen te doneren. Aan de stichting doneren kan via de site www.erevenuit.nl of via de link https://bunq.me/erevenuit. Wil je meer informatie, of wil je een vaste afspraak als donateur? Mail dan naar [email protected]

 

Reacties

Cookieinstellingen